Художествен паркет

В много от най-известните дворци и музей в целия свят, можем да намерим примери за отлични зашеметяващи нашето въображение художествени паркети, които вече не са просто покритие на пода, а истинско произведение на изкуството.

Художественият паркет представлява декоративна композиция от различни видове дървесина, сложни мозаечни форми и орнаментални рисунки от няколко типа базови детайла. В просторна дневна, в хола или дори в коридора художественият паркет може да бъде доминант. Даже в съчетание с живопис, антиквариат и старинен порцелан паркетния под не губи своята оригиналност, привлича със своето великолепие и естественост.

В изработката на елементи за художествената композиция се използват всички видове позната дървесина: дъб, ясен, орех, акация, бреза, кемпас, венге, сукупира, клен, мербо, ироко, махагон и много други. Съвременното оборудване позволява отделните елементи да се събират с голяма точност, чрез компютърно проектиране позволяващо да се синтезира архитектурния план на обекта в оригинална рисунка, съчетаваща в себе си медальони, художествени и класически декори с фризове, очертания и т.н.